Přírodní rybí filety se zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- cca 250 g filetů z tresky, štiky, kapra, okouna...
- sůl
- pepř mletý
- citronová šťáva
- olej z naložených sušených rajčat nebo klasický
- Dále:
- 50 g červené papriky
- 25 g pórku
- 2-3 sušená rajčata, dle velikosti
- 1 lžička kapary
- 5-6 nakládaných oliv, dle chuti
- 50 g čerstvých žampionů, cca 3 ks
- pepř mletý
- sojová nebo rybí omáčka, sůl
Postup Přírodní rybí filety se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety dle vlastního výběru, nejlépe čerstvé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet.
Mezitím pokrájíme zeleninu a žampiony na menší kousky, kapary nekrájíme a olivy také nemusíme.
Na oleji ze sušených rajčat (pokud nemáme, použijeme klasický nebo máslo) osmažíme rybí filety, pak je vyndáme na nahřátý talíř a do výpeku nasypeme připravenou zeleninu, orestujeme dosklovata na skus, ochutíme pepřem, sojovou nebo rybí omáčkou, případně ještě solí dle chuti.
Podáváme s bramborovou přílohou nebo opečeným toustem.