Přírodní rybí filety se zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

cca 250 g filetů z tresky, štiky, kapra, okouna...
sůl
pepř mletý
citronová šťáva
olej z naložených sušených rajčat nebo klasický
Dále:
50 g červené papriky
25 g pórku
2-3 sušená rajčata, dle velikosti
1 lžička kapary
5-6 nakládaných oliv, dle chuti
50 g čerstvých žampionů, cca 3 ks
pepř mletý
sojová nebo rybí omáčka, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety dle vlastního výběru, nejlépe čerstvé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet.

  2. Mezitím pokrájíme zeleninu a žampiony na menší kousky, kapary nekrájíme a olivy také nemusíme.

  3. Na oleji ze sušených rajčat (pokud nemáme, použijeme klasický nebo máslo) osmažíme rybí filety, pak je vyndáme na nahřátý talíř a do výpeku nasypeme připravenou zeleninu, orestujeme dosklovata na skus, ochutíme pepřem, sojovou nebo rybí omáčkou, případně ještě solí dle chuti.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou nebo opečeným toustem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!