Plněné kokosky máčené v čokoládě
Recepty, CukrovíSuroviny
- Na kokosky
- 25 dkg kokosu
- 0,5 kg moučkového cukru
- (25 dkg bílků)
- Na linecké
- 15 dkg hladké mouky
- 10 dkg solamylu
- 14 dkg másla
- 9 dkg moučkového cukru
- 1 žloutek
- šťáva z půl citronu
- těsto necháme asi 1 hodinu odpočinout
Postup Plněné kokosky máčené v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni všechny suroviny nahřejeme asi na 45°C, pak přidáme 3 lžíce hladké mouky, chvíli mícháme a necháme vychladnout za občasného míchání. Nešlehá se, jen se míchá.
Sáčkem stříkáme na plech vyložený pečícím papírem malé hromádky, pečením nabudou. Pečeme ve středně teplé troubě.
Pečené kokosky se mohou přilepit na kolečko z lineckého těsta pomocí máslového krému a marmelády. Spodky kokosek se máčí v čokoládě.
Na linecká kolečka smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto, z kterého vykrajujeme kolečka a pečeme ve středně teplé troubě.