Přírodní hovězí kližka dušená v papiňáku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

900 g hovězí kližky vcelku
(nejlépe jednolitý sval-karabáček)
350 ml silného hovězího vývaru
2 lžíce oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 plátek másla o síle 2 cm
2 velké hrsti nakrájeného medvědího česneku
nebo nakrájené zelené nati lahůdkové cibule z jednoho svazku
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celý sval masa opláchneme, osušíme a vetřeme do něj sůl a mletý pepř. Pro lepší držení tvaru maso utáhneme provázkem.

  2. V papiňáku na rozehřátém oleji restujeme dosklovita drobně nakrájenou cibuli s česnekem.

  3. Položíme maso, které necháme prudce se všech stran zatáhnout. Poté pod něj podsuneme nerezovou podložku, nebo pařák na knedlíky, podlijeme vývarem a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.

  4. Od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, dusíme 60 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, měkké maso dáme stranou, vytáhneme podložku a ponorným mixérem šťávu rozmixujeme.

  5. Do šťávy dáme nakrájený medvědí česnek nebo cibulovou nať, máslo a prudkým varem chvíli provaříme na hustější konzistenci.

  6. Maso zbavené provázku nakrájíme na porce. Podáváme se šťávou a bramborovým knedlíkem. Vhodná je i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!