Příloha z grilovaných hub se slaninou a parmazánem
Recepty, GrilováníSuroviny
- 120 g anglické slaniny na malé kostičky
- 700 g žampiónů
- 4 PL olivového oleje
- 1 PL najemno nasekaného česneku
- 1 KL drceného chilli
- sůl a pepř
- 4 PL strouhaného parmazánu
- 4 PL hrubě nasekané petrželky
- 30 g změklého másla
Postup Příloha z grilovaných hub se slaninou a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi bez tuku vyškvaříme slaninu, necháme dobře okapat tuk a dáme stranou.
V míse promícháme houby, olej, česnek, chilli, sůl a pepř tak, aby byly houby dobře obalené. Pak je napícháme na jehly nebo špejle a grilujeme na mírném ohni do zvláčnění (cca 10 minut). Velké žampiony napichovat není nutné.
Poté houby dáme do velké mísy, přidáme opečenou slaninu bez tuku, parmazán, petrželku a změklé máslo a vše dobře promícháme, až se houby krásně obalí máslem a sýrem. Případně ještě dochutíme solí a pepřem pokud je třeba...
Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu