Přesnídávková trampská polévka s růžokapustou

Recepty, Polévky

Suroviny

900 ml uzeného vývaru
200 ml studené vody
400 g Trampského cigára
400 g růžičkové kapusty
200 g brambor
1 velká mrkev
2 bobkové listy
2 lžíce sušené majoránky
2 lžíce granulovaného česneku
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
1 lžička sladké mleté papriky
sůl
mletý pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme. Kapustičky překrojíme na půlky, mrkev a brambory nakrájíme na kostky a dáme s bobkovým listem do hrnce s vařícím vývarem vařit na 10 minut.

  2. Cigáro nakrájíme na tenká kolečka a v druhém větším hrnci je osmažíme na rozehřátém sádle. Zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem s povařenou zeleninou.

  3. V hrnku se studenou vodou rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do hrnce a slabým varem za občasného promíchání vaříme 10 minut. 2 minuty před koncem přidáme granulovaný česnek a mezi dlaněmi promnutou majoránku.

  4. Podle potřeby dochutíme a podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!