Předkrm z pečené červené řepy
Recepty, PředkrmySuroviny
- 4 menší červené řepy
- 10 snítek tymiánu
- 8 snítek rozmarýnu
- 1/2 palice česneku
- 3 menší pomeranče
- 60 g kozího sýra s ušlechtilou plísní (viz tipy a triky)
- 7 lžiček balsamica di modena
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 hrsti mandlových lupínků
- + olivový olej na podávání
- + 4 hrsti rukoly na podávání
Postup Předkrm z pečené červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte troubu na 200°C.
Řepu pořádně omyjte kartáčkem, ale neloupejte.
Připravte velký plát alobalu (nejlépe dvojitý), na který položíte dvě řepy obložené polovinou bylinek.
Přidejte čtvrtinu oloupaných stroužků česneku, osolte a opepřete. Pořádně pokapejte lžící olivového oleje. Nakonec zakápněte 3 lžičkami balzamica a zabalte do velmi pevného balíčku.
Vložte do vyhřáté trouby na 1 hodinu a 30 minut péct.
Zatímco se řepa peče, nachystejte pomeranče. Ostrým nožem okrájejte kůru i s bílou částí, až zůstane jen šťavnatá dužina. Takto oloupaný pomeranč nakrájejte na tenká kolečka.
Stejně tak nakrájejte i kozí sýr, tentokrát na půlkolečka.
Na rozehřáté pánvi nasucho (tedy bez přidaného oleje) opražte plátky mandlí dozlatova. Jakmile je řepa upečená, nechte ji vychladnout a pomocí škrabky oloupejte slupku. Nakrájejte ji na tenká kolečka a můžete začít stavět věž tak, že na sebe navrstvíte vždy kolečko řepy a pomeranče střídavě s kozím sýrem.
Na talíř rozložte pár lístků rukoly, na které přesuňte připravenou věž. Pokapejte ji jednou lžičkou balzamica i lžičkou olivového oleje. Posypte troškou mandlových lupínků a můžete podávat.