Povidlové a makové kynuté rohlíčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
2 žloutky
250 ml mléka
2 lžíce cukru
3 lžíce perlivé minerálky
1 plná lžíce změklého sádla
4 lžíce oleje
1 kostka droždí
citronová kůra
1/2 lžičky soli
Maková náplň:
mák
vařící mléko
cukr
skořice
Povidlová náplň:
povidla
cukr
skořice
Dále:
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme kvásek s vlahým mlékem, trochou cukru a droždím. Do mísy přesijeme mouku, přidáme kvásek a zbývající suroviny.

  2. Vypracujeme těsto a dáme asi na hodinku pod utěrkou kynout. Mezitím připravíme náplně. Vykynuté těsto rozdělíme na pět částí.

  3. Každou vyválíme do kruhu a rádýlkem rozdělíme na osm kousků. Na kraj každé výseče dáme náplň a stočíme do rohlíčků.

  4. Ukládáme na plech s pečícím papírem a potíráme rozšlehaným vejcem. Sypala jsem perlovým cukrem, ale není to nutné. Pečeme na 180-190°C do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!