Povidlové a makové kynuté rohlíčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 2 žloutky
- 250 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- 3 lžíce perlivé minerálky
- 1 plná lžíce změklého sádla
- 4 lžíce oleje
- 1 kostka droždí
- citronová kůra
- 1/2 lžičky soli
- Maková náplň:
- mák
- vařící mléko
- cukr
- skořice
- Povidlová náplň:
- povidla
- cukr
- skořice
- Dále:
- vejce na potření
Postup Povidlové a makové kynuté rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme kvásek s vlahým mlékem, trochou cukru a droždím. Do mísy přesijeme mouku, přidáme kvásek a zbývající suroviny.
Vypracujeme těsto a dáme asi na hodinku pod utěrkou kynout. Mezitím připravíme náplně. Vykynuté těsto rozdělíme na pět částí.
Každou vyválíme do kruhu a rádýlkem rozdělíme na osm kousků. Na kraj každé výseče dáme náplň a stočíme do rohlíčků.
Ukládáme na plech s pečícím papírem a potíráme rozšlehaným vejcem. Sypala jsem perlovým cukrem, ale není to nutné. Pečeme na 180-190°C do zlatova.