Povidla z moruší

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg zralých moruší
100-120 g cukru
1-2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Moruše přebereme, stopičky není třeba otrhávat, mohou na plodu zůstat. Vsypeme je do nepřilnavého kastrolu, zalijeme citronovou šťávou, zasypeme cukrem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C na hodinu.

  2. Pak moruše promícháme, teplotu trouby zmírníme na 150°C a pečeme ještě asi 2-3 hodiny za občasného vyvětrání trouby.

  3. Hotové moruše pomixujeme ponorným mixérem přímo v hrnci, pak je naplníme do malých skleniček (330 ml) a po zavíčkování zavaříme (90-100°C/25-30 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!