Vietnamská kachní polévka s rýžovými nudlemi a bambusovými výhonky (Bún ngan)
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 kachní stehna
- 1 sáček rýžových nudlí
- 1 plechovka bambusových výhonků
- 1 cibule
- zázvor
- 1 skořice
- 1 badyán
- 1 černý kardamom
- sůl
- pepř
- rybí omáčka
- sójová omáčka
- mandarinka
- jarní cibulka
- máta
- koriandr - lístky
Postup Vietnamská kachní polévka s rýžovými nudlemi a bambusovými výhonky (Bún ngan)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nasucho na pánvi opražíme celou skořici, badyán, kardamom, cibuli na kolečka a kousek zázvoru zcela do tmava.
Do studené vody vložíme kachní stehna, přivedeme k varu a přidáme opražené koření. Osolíme a přidáme rybí omáčku dle chuti. Průběžně sbíráme pěnu a na mírném plameni vaříme maso doměkka.
Mezitím dáme namočit rýžové nudle do horké vody.
Bambusové výhonky scedíme a propláchneme. Přidáme je k vývaru, ze kterého jsme vyndali všechno koření a měkké maso.
Nudle uvaříme doměkka cca 1 minutu.
Ze sójové omáčky a šťávy z 1 mandarinky uděláme dip k masu, který jsme nechali zredukovat v kastrolku do konzistence sirupu.
Maso nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s čerstvými bylinkami.