Vietnamská kachní polévka s rýžovými nudlemi a bambusovými výhonky (Bún ngan)

Recepty, Polévky

Suroviny

3 kachní stehna
1 sáček rýžových nudlí
1 plechovka bambusových výhonků
1 cibule
zázvor
1 skořice
1 badyán
1 černý kardamom
sůl
pepř
rybí omáčka
sójová omáčka
mandarinka
jarní cibulka
máta
koriandr - lístky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nasucho na pánvi opražíme celou skořici, badyán, kardamom, cibuli na kolečka a kousek zázvoru zcela do tmava.

  2. Do studené vody vložíme kachní stehna, přivedeme k varu a přidáme opražené koření. Osolíme a přidáme rybí omáčku dle chuti. Průběžně sbíráme pěnu a na mírném plameni vaříme maso doměkka.

  3. Mezitím dáme namočit rýžové nudle do horké vody.

  4. Bambusové výhonky scedíme a propláchneme. Přidáme je k vývaru, ze kterého jsme vyndali všechno koření a měkké maso.

  5. Nudle uvaříme doměkka cca 1 minutu.

  6. Ze sójové omáčky a šťávy z 1 mandarinky uděláme dip k masu, který jsme nechali zredukovat v kastrolku do konzistence sirupu.

  7. Maso nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!