Povidla z trouby (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 5 kg švestek
- lžíce skořice
- 3 vanilkové cukry (fruktózové)
- půl hořčičné sklínky octa (dala jsem 0,5 dl)
Postup Povidla z trouby (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)
Postup přípravy receptu
-
Nameleme švestky, přidáme skořici, vanilkové cukry (fruktózové), ocet.
Nalijeme na plech s vysokým okrajem a dáme do trouby na dno. Rozdusíme na 180°C, pak ztlumíme na 150°C a vaříme do požadované hustoty. Troubu po půl hodině pootevřeme a založíme rukojetí vařečky, aby pára unikala.
Pokud máme málo sladké švestky, dosladíme fruktózovým cukrem asi po 2 hodinách pečení. V konečné fázi občas zamícháme. Z 5 kg švestek jsem zredukovala na pět 3 dl sklenic. Horké jsem nandala do sklenic vypláchnutých slivovicí, zašroubovala a otočila dnem vzhůru. Pekla jsem bez ventilátoru.