Povidla z trouby (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

5 kg švestek
lžíce skořice
3 vanilkové cukry (fruktózové)
půl hořčičné sklínky octa (dala jsem 0,5 dl)

Postup přípravy receptu

  1. Nameleme švestky, přidáme skořici, vanilkové cukry (fruktózové), ocet.

  2. Nalijeme na plech s vysokým okrajem a dáme do trouby na dno. Rozdusíme na 180°C, pak ztlumíme na 150°C a vaříme do požadované hustoty. Troubu po půl hodině pootevřeme a založíme rukojetí vařečky, aby pára unikala.

  3. Pokud máme málo sladké švestky, dosladíme fruktózovým cukrem asi po 2 hodinách pečení. V konečné fázi občas zamícháme. Z 5 kg švestek jsem zredukovala na pět 3 dl sklenic. Horké jsem nandala do sklenic vypláchnutých slivovicí, zašroubovala a otočila dnem vzhůru. Pekla jsem bez ventilátoru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!