Portobello Bolognese
Recepty, HoubySuroviny
- 4 steakové žampiony portobello
- 250 - 300 g mletého masa
- 1 cibule
- 60 g řapíkatého celeru
- 60 g červené papriky
- 50 g rajského protlaku
- stroužek česneku
- sůl
- pepř
- olej
- tvrdý sýr dle chuti
Postup Portobello Bolognese
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů nebo je dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky...
Na minimálním množství oleje osmažíme menší drobně pokrájenou cibuli dosklovata, k ní přidáme osmažit na plátky pokrájený celer a na kostičky pokrájenou papriku. Následně přidáme mleté maso (hovězí nebo z vepřové plece) a za častého míchání smažíme do vysmažení šťávy. Nakonec přidáme protlak, nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme, krátce osmažíme a odstavíme.
Do klobouků žampionů rozdělíme směs z mletého masa, klobouky dáme do olejem vytřené zapékací mísy a zaklopíme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 25 - 30 minut, pak odklopíme a posypeme strouhaným sýrem, který se nám na horkém povrchu sám rozpustí, takže není už nutné žampiony dále zapékat.
Podáváme s těstovinami, bramborovou přílohou nebo opečeným toustem.