Pórkové hovězí s paprikou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězí kližky nebo pupku...
- 1 lžíce hladké mouky
- 300 g pórku
- 300 g slovenské papriky (případně mix s barevnou paprikou)
- 2-3 stroužky česneku
- cca 70 g rajského protlaku
- sůl
- pepř mletý
- olej
- cca 3 dl vývaru
Postup Pórkové hovězí s paprikou
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V rozpáleném hrnci s trochou oleje maso za občasného promíchání osmažíme dozlatova.
K osmaženému masu přisypeme na kolečka pokrájený pórek, na kostky pokrájenou očištěnou papriku a nasekaný česnek. Vše smažíme do povadnutí, pak přidáme protlak, ještě vše krátce smažíme.
Přilijeme vývar, toho dáme jen tolik, aby se maso pod poklicí dusilo v zeleninovém sosu a během dušení dle potřeby promícháme a podléváme. Pokud se nám povede utopit mlynáře, postačí zahustit troškou jíšky nebo rozdrobenou střídkou chleba, kterou necháme ještě krátce provařit.
Podáváme s knedlíkem, těstovinami, noky, rýží...