Cizrna z jihu Čech (příloha)

Recepty, Přílohy

Suroviny

250 g cizrny (suchá)
zeleninový bujon
1 bobkový list
špek (asi 100 g)
menší cibule
3 lžičky hladké mouky
sůl
pepř
majoránka
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu propláchneme a namočíme, nejlépe přes noc.

  2. Druhý den ji vaříme v téže vodě s bobkovým listem a bujonem asi 1,5 hodiny. Když je měkká, zcedíme.

  3. Ve větším kastrůlku si rozškvaříme špek nakrájený na malé kostičky, přidáme cibuli na kostičky a asi 2 minutky společně restujeme.

  4. Pak přidáme hladkou mouku, uděláme si jíšku.

  5. Přisypeme uvařenou cizrnu, promícháme, přilijeme asi 1 dcl vody a 10 minut provaříme.

  6. Dochutíme rozemnutou majoránkou a rozmačkaným česnekem, případně solí a pepřem. Podáváme jako přílohu k masu (my jsme měli uzenou kýtu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!