Tvarohovo-šlehačkové řezy s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
5 vajec
150 g cukru
1 vanilkový cukr
1,5 dcl oleje
1,5 dcl mléka
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
KRÉM:
2 tvarohy (500g)
1 vanilkový cukr
150 g cukru moučka
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
jahodový kompot nebo čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si vyšleháme do pěny se 3 lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, potom přidáme zbytek a šleháme do pěny.

  2. Přidáme olej, mléko, promícháme a postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a kakao.

  3. Vyšleháme a nalijeme na plech, který si buď vymažeme a vysypeme moukou nebo na něj položíme pečící papír.

  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout a mezitím si uděláme krém:

  5. Tvarohy vymícháme s cukry.

  6. Šlehačku si vyšleháme se ztužovačem a lehce vmícháme do tvarohu.

  7. Jahody vyskládáme na piškot a na to natřeme krém.

  8. Posypeme povrch čokoládou nebo grankem a šoupneme do ledničky pěkně vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!