Kuskus po francouzsku
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- cca 100 g Ratatouille podle receptu v poznámce
- 30 g strouhaného sýra (Gouda apod.)
- cca 100 g kuskusu
- zeleninový vývar
Postup Kuskus po francouzsku
Postup přípravy receptu
-
Kuskus zalijeme horkým zeleninovým vývarem a lžičkou olivového oleje.
Načechráme vidličkou, přiklopíme a počkáme, až se tekutina vstřebá (trvá to asi deset minut).
Vypláchneme malou misku studenou vodou a vrstvíme střídavě nejprve hotový kuskus, strouhaný sýr, horké ratatouille, opět sýr a nakonec zbytek kuskusu.
Vyklopíme a podáváme. Při určení poměru kuskusu a vývaru postupujeme podle návodu na obalu (většinou se dává zhruba dvakrát tolik kuskusu co vody).