Kuskus po francouzsku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

cca 100 g Ratatouille podle receptu v poznámce
30 g strouhaného sýra (Gouda apod.)
cca 100 g kuskusu
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus zalijeme horkým zeleninovým vývarem a lžičkou olivového oleje.

  2. Načechráme vidličkou, přiklopíme a počkáme, až se tekutina vstřebá (trvá to asi deset minut).

  3. Vypláchneme malou misku studenou vodou a vrstvíme střídavě nejprve hotový kuskus, strouhaný sýr, horké ratatouille, opět sýr a nakonec zbytek kuskusu.

  4. Vyklopíme a podáváme. Při určení poměru kuskusu a vývaru postupujeme podle návodu na obalu (většinou se dává zhruba dvakrát tolik kuskusu co vody).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!