Pomerančový likér
Recepty, NápojePostup Pomerančový likér
Postup přípravy receptu
-
Celé pomeranče dobře vydrhneme kartáčkem na zeleninu a oloupeme je. Slupky i se skořicí a vanilkou vložíme do uzavíratelné sklenice, zalijeme vodkou, dobře uzavřeme a necháme v teple místnosti 24-48 hodin macerovat.
Oloupané pomeranče nakrájíme na půlkolečka, uložíme do druhé uzavíratelné sklenice, prosypeme cukrem, zalijeme vodou a uzavřeme. Protřepeme a také necháme v teple, aby se cukr co nejvíce rozpustil.
Druhý den dáme pomeranče s cukrem do hrnce a mírně vaříme asi 15 minut, aby se cukr zcela rozpustil a z pomerančů se uvolnila šťáva.
Po částečném prochladnutí směs přecedíme přes čistou utěrku a smícháme ji s přecezenou macerovanou vodkou. Přelijeme do sklenic a dobře uzavřeme.