Pomerančový likér

Recepty, Nápoje

Suroviny

2 pomeranče
500 ml vodky
2 kousky celé skořice
kousek vanilky
150 g cukru
150 g vody

Postup přípravy receptu

  1. Celé pomeranče dobře vydrhneme kartáčkem na zeleninu a oloupeme je. Slupky i se skořicí a vanilkou vložíme do uzavíratelné sklenice, zalijeme vodkou, dobře uzavřeme a necháme v teple místnosti 24-48 hodin macerovat.

  2. Oloupané pomeranče nakrájíme na půlkolečka, uložíme do druhé uzavíratelné sklenice, prosypeme cukrem, zalijeme vodou a uzavřeme. Protřepeme a také necháme v teple, aby se cukr co nejvíce rozpustil.

  3. Druhý den dáme pomeranče s cukrem do hrnce a mírně vaříme asi 15 minut, aby se cukr zcela rozpustil a z pomerančů se uvolnila šťáva.

  4. Po částečném prochladnutí směs přecedíme přes čistou utěrku a smícháme ji s přecezenou macerovanou vodkou. Přelijeme do sklenic a dobře uzavřeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!