Pomerančové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

12 dkg hrubé mouky
12 dkg moučkového cukru
6 vajec
1 vanilkový cukr
1 nastrouhaný pomeranč i s kůrou
1 pomeranč na zdobení
Krém:
20 dkg másla
12 dkg cukru moučkového
1 žloutek
2 lžíce pomerančové šťávy
2 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
trochu pomerančové kůry

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem. Pak po části přidávat nastrouhaný pomeranč. Nakonec mouku a sníh z 6 bílků. Dáme do vymazané kulaté formy a upečeme.

  2. Vychladlý piškot rozřízneme na plocho. Na krém utřeme všechny ingredience dohladka aspoň 20 minut. Potom naneseme na spodní placku a přikryjeme vrchní.

  3. Po stranách můžeme natřít zbylým krémem a navrch jsem dala čokoládovou polevu a ozdobila pomerančem. Na plátky pomeranče jsem nanesla trošku želatiny. Záleží na každém, jak si to ozdobí. Jinak stačí jen povrch pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!