Pomerančové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 12 dkg hrubé mouky
- 12 dkg moučkového cukru
- 6 vajec
- 1 vanilkový cukr
- 1 nastrouhaný pomeranč i s kůrou
- 1 pomeranč na zdobení
- Krém:
- 20 dkg másla
- 12 dkg cukru moučkového
- 1 žloutek
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 2 lžíce rumu
- 1 vanilkový cukr
- trochu pomerančové kůry
Postup Pomerančové řezy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem. Pak po části přidávat nastrouhaný pomeranč. Nakonec mouku a sníh z 6 bílků. Dáme do vymazané kulaté formy a upečeme.
Vychladlý piškot rozřízneme na plocho. Na krém utřeme všechny ingredience dohladka aspoň 20 minut. Potom naneseme na spodní placku a přikryjeme vrchní.
Po stranách můžeme natřít zbylým krémem a navrch jsem dala čokoládovou polevu a ozdobila pomerančem. Na plátky pomeranče jsem nanesla trošku želatiny. Záleží na každém, jak si to ozdobí. Jinak stačí jen povrch pocukrovat.