Polévka z předsmaženého rybího filé

Recepty, Polévky

Suroviny

1 balíček předsmaženého filé Vitastar
máslo
kořenová zelenina (petržel,celer,mrkev)
1 cibule
6 zrnek nového koření
8 zrnek celého pepře
4 bobkové listy
1 stroužek česneku
polévková lžíce vegety
hladká mouka
špetka muškátového květu
sůl
pepř
mléko
petrželová nať
3 rohlíky

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme v hrnci pokrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, kterou krátce orestujeme. Zalijeme cca 1,5 L vody, přidáme vegetu, bobkový list, nové koření, špetku soli, špetku mletého pepře a celý pepř.

  2. Přidáme celý obsah balíčku předsmaženého filé (ve strouhance) a šťouchadlem na brambory jej v hrnci rozdrtíme.

  3. Povaříme asi 20 minut a mezitím si připravíme z másla a hladké mouky středně tmavou jíšku, kterou zavaříme do polévky.

  4. Krátce povaříme, zjemníme cca 2dcl mléka a dochutíme polévkovým kořením, utřeným česnekem a petrželovou natí.

  5. Úplně nakonec přidáme špetku muškátového květu. To vše už bez vaření. Podáváme s na kostky nakrájenou a osmaženou žemlí, či rohlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!