Polévka z předsmaženého rybího filé
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 balíček předsmaženého filé Vitastar
- máslo
- kořenová zelenina (petržel,celer,mrkev)
- 1 cibule
- 6 zrnek nového koření
- 8 zrnek celého pepře
- 4 bobkové listy
- 1 stroužek česneku
- polévková lžíce vegety
- hladká mouka
- špetka muškátového květu
- sůl
- pepř
- mléko
- petrželová nať
- 3 rohlíky
Postup Polévka z předsmaženého rybího filé
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme v hrnci pokrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, kterou krátce orestujeme. Zalijeme cca 1,5 L vody, přidáme vegetu, bobkový list, nové koření, špetku soli, špetku mletého pepře a celý pepř.
Přidáme celý obsah balíčku předsmaženého filé (ve strouhance) a šťouchadlem na brambory jej v hrnci rozdrtíme.
Povaříme asi 20 minut a mezitím si připravíme z másla a hladké mouky středně tmavou jíšku, kterou zavaříme do polévky.
Krátce povaříme, zjemníme cca 2dcl mléka a dochutíme polévkovým kořením, utřeným česnekem a petrželovou natí.
Úplně nakonec přidáme špetku muškátového květu. To vše už bez vaření. Podáváme s na kostky nakrájenou a osmaženou žemlí, či rohlíkem.