Polévka s mletým hovězím masem a fazolemi

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g mletého libového hovězího masa
2 (25ml) polévkové lžíce olivového oleje
3 strouzky česneku(rozmackaneho)
2 mrkve
1 větší cibule
250 g hub (pouzivam zampiony)
750 ml nakrájených rajčat z konzervy
550 ml bílých fazolí z konzervy (precezene a proplachnute vodou)
1 litr hoveziho vývaru
25 ml (2 polevkove lzice) rajčatového protlaku
1-1,5 kávové lžičky italského kořeni
1 kávová lžička sušené bazalky
1/4 kávové lžičky vloček drcené červené papriky
2 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce dáme 1 lžíci olivového oleje a při střední teplotě ohřejeme. Přidáme mleté maso a asi 4 minuty mícháme, dokud mleté maso není upečené do hněda. Scedíme tuk, jestliže nějaký vznikl a maso dáme stranou do misky.

  2. Do stejného hrnce přidáme zbytek olivového oleje (1 polévkovou lžíci), ohřejeme na střední teplotě, přidáme rozmačkaný česnek, mrkev nakrájenou na malé kousky, cibuli, též nakrájenou na malé kousky a nakrájené houby. Dusíme asi 4 minuty.

  3. Potom přidáme opečené mleté maso, nakrájená rajčata z konzervy, fazole, hovězí vývar, 250 ml vody, rajčatový protlak, italské koření, bazalku, paprikové vločky, sůl a bobkové listy.

  4. Přivedeme polévku k varu, zmírníme teplotu, přikryjeme a vaříme pomalu asi 20 minut. Vyndáme bobkové listy a dochutíme solí a pepřem. Na talíři můžete posypat parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!