Polévka s koprem a žampióny
Recepty, PolévkySuroviny
- 0,5 l mléka
- 0,1 l smetany 12%
- 0,3 l vody
- 1/4 kg žampionů na plátky
- 1 velká hrst nasekaného kopru
- 1 nadrobno nasekaná cibule
- olej
- pepř
- sůl
- 1 lžíce octa
Postup Polévka s koprem a žampióny
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nasekáme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme žampióny a restujeme do změknutí. Pak zalijeme mlékem, mícháme. Jakmile začne vřít, přilijeme smetanu a vložíme kopr. Až začne polévka bublat, vypneme. Pak přidáme lžíci octa, zamícháme a hned podáváme.
Současně můžeme zvlášť uvařit jeden velký brambor na kostičky a vložit do polévky. Také můžeme k polévce přikousnout čerstvý chléb.