Grilovaná vepřová panenka s tymiánovou omáčkou

Recepty, Grilování

Suroviny

200 g vepřové panenky
tymián (čerstvý)
smetana
sůl
mletý pepř (čerstvě mletý)
Olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme a zbavíme blány.

  2. Osolíme a opepříme.

  3. Takto připravené maso dáme na rozpálený gril, opékáme ze všech stran a lehce potíráme olivovým olejem.

  4. Grilujeme cca 8-10 minut pro středně propečené(dorůžova).

  5. Najemno nasekaný tymián povaříme ve dvou lžících vývaru(vody)asi 1 minutu, stáhneme z ohně a přilijeme smetanu, opět přivedeme k varu a necháme zredukovat na omáčku.

  6. Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!