Klobásová kolečka k vínku nebo pivku
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 350 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 tuk (Stella)
- 1 kelímek zakysané smetany (200 g)
- klobásy (podle chuti, zhruba 2-3 kusy)
- Na potření a posyp:
- vajíčko
- kmín
- sýr
Postup Klobásová kolečka k vínku nebo pivku
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, tuku, prášku do pečiva a zakysané smetany vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici 2 hodiny odpočinout.
Pak je rozválíme na tloušťku asi 2-3 mm a vykrajovátkem na linecké tvoříme kolečka, která potřeme vajíčkem a na každé kolečko dáme kolečko klobásy.
Potřeme ještě malinko vajíčkem, posypeme kmínem, nebo sýrem, kořením a pečeme dorůžova.