Klobásová kolečka k vínku nebo pivku

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

350 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 tuk (Stella)
1 kelímek zakysané smetany (200 g)
klobásy (podle chuti, zhruba 2-3 kusy)
Na potření a posyp:
vajíčko
kmín
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, tuku, prášku do pečiva a zakysané smetany vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici 2 hodiny odpočinout.

  2. Pak je rozválíme na tloušťku asi 2-3 mm a vykrajovátkem na linecké tvoříme kolečka, která potřeme vajíčkem a na každé kolečko dáme kolečko klobásy.

  3. Potřeme ještě malinko vajíčkem, posypeme kmínem, nebo sýrem, kořením a pečeme dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!