Polévka s bílkovo-zázvorovými noky

Recepty, Polévky

Suroviny

1 větší mrkev
1/4 kedlubny
1 větší růžička květáku
trocha cibulové natě
20 g másla
1 l vody
1 bílek
50 g dětské krupičky
1 cm čerstvého zázvoru
libeček
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Máslo si v hrnku necháme rozpustit a osmahneme na něm nahrubo nastrouhanou mrkev s kedlubnou. Zalijeme horkou vodou, přidáme najemno nakrájený květák, cibulovou nať a necháme vařit 15 min.

  2. Bílek si v misce trochu vyšleháme vidličkou, přidáme sůl, nasekaný libeček a nastrouhaný zázvor. Promícháme a po troškách za stálého míchání přidáváme dětskou krupičku.

  3. Lžičkou máčenou v polévce vykrajujeme noky a dáme v polévce vařit 4-5 minut.

  4. Necháme chvilku odstát a na talíři ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!