Polévka s bílkovo-zázvorovými noky
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 větší mrkev
- 1/4 kedlubny
- 1 větší růžička květáku
- trocha cibulové natě
- 20 g másla
- 1 l vody
- 1 bílek
- 50 g dětské krupičky
- 1 cm čerstvého zázvoru
- libeček
- sůl
Postup Polévka s bílkovo-zázvorovými noky
Postup přípravy receptu
-
Máslo si v hrnku necháme rozpustit a osmahneme na něm nahrubo nastrouhanou mrkev s kedlubnou. Zalijeme horkou vodou, přidáme najemno nakrájený květák, cibulovou nať a necháme vařit 15 min.
Bílek si v misce trochu vyšleháme vidličkou, přidáme sůl, nasekaný libeček a nastrouhaný zázvor. Promícháme a po troškách za stálého míchání přidáváme dětskou krupičku.
Lžičkou máčenou v polévce vykrajujeme noky a dáme v polévce vařit 4-5 minut.
Necháme chvilku odstát a na talíři ozdobíme petrželkou.