Mandlovo-bílkové hrnečkové řezy - naše oblíbené
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6-10 bílků
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1/2 hrnku mletých mandlí
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- krém:
- 250 ml mléka
- 125 g másla
- 1 čokoládový pudink
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- na ozdobu:
- strouhaná čokoláda
- půlky mandlí
Postup Mandlovo-bílkové hrnečkové řezy - naše oblíbené
Postup přípravy receptu
-
Nejprve na krém uvaříme pudink z mléka a čokoládového pudinkového prášku a dáme ho vychladit.
Pak vyšleháme bílky s cukrem a solí na hodně husto, smícháme mouku se strouhanými mandlemi a vmícháváme pomalu do sněhu. Dáme na plech s papírem na pečení, vsuneme do vyhřáté trouby, hlídáme a když těsto začne růžovět, je hotové, trvá to krátce!
Necháme vychladnout, vyklopíme i s papírem, který vezmeme za dva rohy a stáhneme ho jako hada a namažeme krémem.
Ten uděláme tak, že vyšleháme máslo s cukrem i vanilkovým a k tomu přidáváme pomalu po lžících hustý pudink, stále šleháme, pak natřeme na upečené těsto.
Nakonec nalajnujeme do krému porce a na každou dáme půl mandle a celé řezy se posypávají strouhanou čokoládou.