Mandlovo-bílkové hrnečkové řezy - naše oblíbené

Recepty, Moučníky

Suroviny

6-10 bílků
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1/2 hrnku mletých mandlí
1 vanilkový cukr
špetka soli
krém:
250 ml mléka
125 g másla
1 čokoládový pudink
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
na ozdobu:
strouhaná čokoláda
půlky mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na krém uvaříme pudink z mléka a čokoládového pudinkového prášku a dáme ho vychladit.

  2. Pak vyšleháme bílky s cukrem a solí na hodně husto, smícháme mouku se strouhanými mandlemi a vmícháváme pomalu do sněhu. Dáme na plech s papírem na pečení, vsuneme do vyhřáté trouby, hlídáme a když těsto začne růžovět, je hotové, trvá to krátce!

  3. Necháme vychladnout, vyklopíme i s papírem, který vezmeme za dva rohy a stáhneme ho jako hada a namažeme krémem.

  4. Ten uděláme tak, že vyšleháme máslo s cukrem i vanilkovým a k tomu přidáváme pomalu po lžících hustý pudink, stále šleháme, pak natřeme na upečené těsto.

  5. Nakonec nalajnujeme do krému porce a na každou dáme půl mandle a celé řezy se posypávají strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!