Polévka devatero koření s červenou čočkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 170 g rajčat (asi 2 střední)
- ½ středně velké cibule
- 1 polévková lžíce oleje
- 4 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
- 5 hlaviček hřebíčku
- ¼ lžičky anýzu
- ¼ lžičky římského kmínu
- ¼ lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička mleté sladké papriky
- na špičku nože mletého chilli
- 100 g dýně hokaido
- 60 g červené čočky
- 75 0ml horkého zeleninového vývaru
- sůl
Postup Polévka devatero koření s červenou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nařízněte na špičce křížem a vložte do vroucí vody na necelou minutu, dokud se nezačne odlupovat slupka. Rajčata vyjměte a oloupejte. Nakrájejte na drobné kostky.
Cibuli nakrájejte nadrobno. Dýni nakrájejte na malé kostky.
Všechno koření vložte do hmoždíře a roztlučte najemno.
V hrnci rozehřejte olej a cibuli orestujte dozlatova. Stáhněte plamen na minimum. Přidejte koření a míchejte asi 20 vteřin. Nesmí se vám koření spálit, aby nezhořklo.
Přisypte rajčata a zamíchejte. Plamen můžete opět zesílit.
Zalijte horkým vývarem, přidejte čočku s dýní a osolte. Vařte pod poklicí do změknutí asi 10 minut.