Pohárky s rebarborou a mascarpone krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Rozvar:
300 g rebarbory
60 g hnědého třtinového cukru
100 ml portského vína
1 lžíce rozinek
1 lžíce sušených brusinek
1/2 lžičky skořice
Krém:
250 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
Navíc:
2 lžíce mandlových lupínků
8 dětských piškotů
2 lžíce portského

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru zbavíme tuhých vláken a nakrájíme na kousky. Dáme ji do kastrolku se silným dnem, přisypeme cukr, rozinky a brusinky a skořici, zalijeme ji portským, promícháme, přivedeme k varu a necháme pomalu vařit, až se rebarbora skoro rozpadá. Odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Do smetany přidáme cukr a vyšleháme tuhou šlehačku. Pak do ní zašleháme mascarpone.

  3. Na dno každého pohárku vložíme dva piškoty, pokapeme je portským vínem, pak rozdělíme připravený krém a navrch naklademe vychlazenou rebarboru.

  4. Mandlové lupínky lehce opražíme na suché pánvi a pohárky s nimi posypeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!