Sojové smažáčky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

sáček sojových kostek
1 masox
lžička sojové omáčky
lžička magi,
2 stroužky česneku
1 vejce
lžíce hladké mouky
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Sojové kostky povaříme ve vodě s kostkou bujónu, sojovou omáčkou, magi a utřenými 2 stroužky česneku. Po uvaření necháme chvíli odstát a zchladnout a potom z kostek rukou vymačkáme co nejvíce vody.

  2. Uvařené a ochucené maso obalíme (nejlépe 2x) v klasickém trojobalu, do kterého můžeme přidat např. vegetu nebo grilovací koření a smažíme na oleji.

  3. Kousky vyndáváme na ubrousek, a můžeme je podávat samotné, jako slanou pochoutku, nebo se zeleninovým salátem. Jako samostatné teplé jídlo jsou velmi dobré s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!