Sojové čevapčáky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 balíček sójového granulátu
30 dkg mletého masa
3 vajíčka
strouhanka
majoránka
5 stroužků česneku
sůl
pepř
1 menší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Mletý sojový granulát uvaříme podle návodu, ve vodě okořeněné kostkou bujónu, magi a pár kapkami sojové omáčky. Po uvaření vodu slijeme a vychladlou soju ještě vymačkáme.

  2. Smícháme s mletým masem, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a utřený česnek podle svých zvyklostí. Ochutíme kořením, přidáme vejce a strouhanku podle potřeby.

  3. Směs dobře prohněteme a vytvoříme z ní menší válečky, které na pánvi trochu vidličkou rozmáčkneme.

  4. Opékáme jako klasické čevapčiči z obou stran na oleji dozlatova. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!