Krůtí na bazalce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

5 plátků krůtího masa
2 cibule
pórek (zelená část)
sůl
sladká paprika
pepř
olej
máslo
2 lžičky bazalky
1 syrový brambor

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí plátky osolíme, opepříme a posypeme paprikou a lžičkou bazalky.

  2. Na oleji, do kterého přidáme asi centimetrový plátek másla, zpěníme cibulku a pokrájené pórkové listy. Maso na základu opečeme zprudka z obou stran.

  3. Poté plátky podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a po chvilce dušení přidáme druhou lžičku bazalky.

  4. Syrový brambor oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme k masu do šťávy, kde se rozvaří a šťávu zahustí.

  5. Dusíme, dokud maso nezměkne a průběžně podléváme. Podáváme s brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!