Pohanka se zeleninou a houbami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 ml pohanky
- 1 kus červené papriky
- 1 kus bílé papriky
- bílou část pórku
- 50 g bílého čerstvého zelí
- mladou cuketu (stačí půlka)
- 1 jarní cibulku
- 1 stroužek česneku
- plátek zázvoru
- 3 lžíce nakládané směsi hub ve slaném nálevu
- sůl
- pepř
- nebo místo soli 1 lžíci rybí a 1 lžíci světlé sojové omáčky
Postup Pohanka se zeleninou a houbami
Postup přípravy receptu
-
Pohanku několikrát propláchneme v sítku studenou vodou, dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme přikryté (v peřinách) dojít 15- 20 minut než se vstřebá všechna voda. Pohanku není potřeba vařit, zbytečně bychom ji zbavili všech důležitých, zdravých látek.
Mezitím nakrájíme na proužky zeleninu, najemno zázvor a česnek. Do pánve dáme olivový olej a na něm zpěníme cibulku, zázvor a česnek. Přidáme ostatní zeleninu, scezené houby, sůl, pepř a promícháme.
Krátce podusíme ve vlastní šťávě, aby zůstala zelenina na skus. Zeleninovou směs promícháme s pohankou a podáváme.