Pohanka s uzeným a karamelizovanou cibulí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

uzené maso
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
1 lžíce vody
1 lžička medu
1 lžíce sušené cibule
Pohanka:
1 hrnek pohanky
1 hrnek vody
sůl
2 lžíce hustého jogurtu
Karamelizovaná cibule:
5 cibulí
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
1 lžíce cukru
1 lžíce krémového balzamika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na půlkolečka a dáme do velké pánve na směsi másla a oleje pomalu smažit. Až zrůžoví, posypeme lžící cukru a pomalu smažíme dál, občas zamícháme. Když je zlatavá, přidáme balzamiko.

  2. Uzené (pokud je třeba, tak dopředu uvařené) pokrájíme na silnější plátky. V pekáčku nebo větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme sušenou cibulku, lžičku medu, lžíci vody a v této horké směsi maso několikrát obrátíme, pak pomalu opékáme - nebo můžeme dát do trouby a pomalu opéci, nezapomeneme občas obrátit.

  3. Pohanku na sítě spaříme horkou vodou, zalijeme vařící vodou z elektrické konvice, trochu osolíme, zavřeme pokličkou a necháme na teple (třeba vypnuté ploténce) vstřebat vodu. Vařit se nemusí.

  4. Do změklé pohanky vmícháme dvě lžíce hustého jogurtu a na talíři důkladně posypeme karamelizovanou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!