Pohanka s uzeným a karamelizovanou cibulí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- uzené maso
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce vody
- 1 lžička medu
- 1 lžíce sušené cibule
- Pohanka:
- 1 hrnek pohanky
- 1 hrnek vody
- sůl
- 2 lžíce hustého jogurtu
- Karamelizovaná cibule:
- 5 cibulí
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce krémového balzamika
Postup Pohanka s uzeným a karamelizovanou cibulí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme na půlkolečka a dáme do velké pánve na směsi másla a oleje pomalu smažit. Až zrůžoví, posypeme lžící cukru a pomalu smažíme dál, občas zamícháme. Když je zlatavá, přidáme balzamiko.
Uzené (pokud je třeba, tak dopředu uvařené) pokrájíme na silnější plátky. V pekáčku nebo větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme sušenou cibulku, lžičku medu, lžíci vody a v této horké směsi maso několikrát obrátíme, pak pomalu opékáme - nebo můžeme dát do trouby a pomalu opéci, nezapomeneme občas obrátit.
Pohanku na sítě spaříme horkou vodou, zalijeme vařící vodou z elektrické konvice, trochu osolíme, zavřeme pokličkou a necháme na teple (třeba vypnuté ploténce) vstřebat vodu. Vařit se nemusí.
Do změklé pohanky vmícháme dvě lžíce hustého jogurtu a na talíři důkladně posypeme karamelizovanou cibulí.