Podmáslový chléb se semínky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

400 gr polosvětlé hladké mouky
160 gr žitné mouky
100 gr grahamové mouky
400 ml podmáslí
25 gr droždí
2 kávové lžičky cukru
2 polévkové lžíce oleje
2 kávové lžičky soli
slunečnicových semínek
lněných semínek
semena sezamu
kmín
dýně

Postup přípravy receptu

  1. Do podmáslí přidáme cukr, droždí a olej a necháme mírně vzejít.

  2. Mezitím smícháme mouky a semena a vsypeme do podmáslí, navrch přidáme sůl. Vše zpracujeme v těsto.

  3. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme potřebné množství vlažné vody a dále hněteme.

  4. V případě použití pekárny nastavíme program odpovídající cca 20 minutám hnětení a 1 hod pečení (rychlý program).

  5. Po ukončení hnětení vyjmeme nože, těsto upravíme po celé ploše, vrch potřeme slanou vodou a nařízneme mřížkovým vzorem 2 mm hluboko a dále pečeme.

  6. V případě ručního hnětení, použijeme po zpracování formu nebo vytvoříme bochníček a pečeme v troubě vyhřáté na 180 - 200°C po dobu 50 - 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!