Podmáslové vdolky s posýpkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na omládek:
- 100 g vody
- lžičku sladěnky
- 15-18 g čerstvého droždí
- 130 g hladké mouky
- Dále do těsta:
- 150 g podmáslí
- žloutek
- 50 g másla
- 50 g cukru
- 370-380 g hladké mouky
- špetka soli
- vejce na potření
- posýpka
Postup Podmáslové vdolky s posýpkou
Postup přípravy receptu
-
Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme 60-90 minut vykynout. Během té doby ho jednou nebo dvkrát promísíme.
Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na dílky (9-12). Z každého uděláme bulku, z ní pak na prst nízkou placku - všechny uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií vykynout.
Po vykynutí všechny potřeme vejcem, posypeme posýpkou a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/asi 20 minut). Vychladlé pocukrujeme.