Plněné maso s jemnou zeleninou - Bobík nedoporučuje
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřové kýty
- sůl
- pepř
- 30 g rostlinného tuku
- 50 g cibule
- 150 g žampionů
- 2 vejce
- 60 g oleje
- 40 g másla
- 1 dl vývaru
- 350 g květáku
- 350 g brokolice
Postup Plněné maso s jemnou zeleninou - Bobík nedoporučuje
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené řízky dobře rozklepeme, osolíme, opepříme.
Z vajec, nakrájené cibule a žampionů připravíme smaženici, kterou řízky naplníme, přeložíme napůl a sepneme párátkem.
Opečeme po obou stranách na horkém oleji, měkké vyjmeme, ve výpeku rozpustíme máslo, zalijeme vývarem nebo vodou, douchutíme a krátce povaříme.
Na talíři přelijeme řízky šťávou a obložíme růžičkami ve slané vodě vařené brokolice. Příloha - brambory nebo hranolky.