Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na koláč:
200 g polohrubé mouky
200 g hrubé mouky
půl prášku do pečiva
180 g cukru krupice
1 vejce
250 ml podmáslí
25 ml oleje
500 g jahod
50 g moučkového cukru
lžíce škrobu (Solamyl)
Na drobenku:
250 g hrubé mouky
250 g cukru krystal
100 g másla
100g mandlových lupínků nebo hoblinek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme jahody, přidáme škrob a cukr a necháme je odpočinout.

  2. Utřeme vejce s cukrem, přidáme mouky s kypřícím práškem, podmáslí, olej a vymícháme hladké těsto, které dáme na vymazaný a vysypaný plech.

  3. Na těsto dáme jahody a na ně drobenku, kterou si připravíme tak, že suroviny na ni rukama zpracujeme. Pohážeme mandličkama.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 20 minut. Pro jistotu zkusíme špejlí, zda máme hotovo.

  5. Upečený koláč poprášíme cukrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!