Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na koláč:
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g hrubé mouky
- půl prášku do pečiva
- 180 g cukru krupice
- 1 vejce
- 250 ml podmáslí
- 25 ml oleje
- 500 g jahod
- 50 g moučkového cukru
- lžíce škrobu (Solamyl)
- Na drobenku:
- 250 g hrubé mouky
- 250 g cukru krystal
- 100 g másla
- 100g mandlových lupínků nebo hoblinek
Postup Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme jahody, přidáme škrob a cukr a necháme je odpočinout.
Utřeme vejce s cukrem, přidáme mouky s kypřícím práškem, podmáslí, olej a vymícháme hladké těsto, které dáme na vymazaný a vysypaný plech.
Na těsto dáme jahody a na ně drobenku, kterou si připravíme tak, že suroviny na ni rukama zpracujeme. Pohážeme mandličkama.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 20 minut. Pro jistotu zkusíme špejlí, zda máme hotovo.
Upečený koláč poprášíme cukrem a můžeme podávat.