Bramborové důlky - zapečené se sýrem, slaninou a žampionkama
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 200 gramů libovolné slaniny
- 100 gramů šunkového salámu (měla jsem doma zbyteček)
- 400 gramů žampionů
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- 200 gramů strouhaného sýra
- kmín
- pažitka
- máslo na vymazání misky
Postup Bramborové důlky - zapečené se sýrem, slaninou a žampionkama
Postup přípravy receptu
-
Brambory si očistíme a nakrájíme a uvaříme ve slané vodě s pokrájenou pažitkou a pak si je rozmačkáme.
Slaninu a žampiony pokrájíme na kostičky a orestujeme. (Ćást orestované slaniny si odebereme stranou na posypání na závěr).
Výpek ze slaniny a z hub přidáme k rozmačkaným bramborám. Pak do máslem vymazané zapékací misky nebo na plech uděláme 4 hromádky, do nich si uděláme důlečky a do důlků vklepneme vždy po jednom vejci.
Posypeme opečenou slaninkou a dáme péci na 180°C.
Když bramborové důlky zezlátnou, přidáme trošku do každého na chvíli strouhaný sýr a když se rozpustí, vypneme. Podáváme s kyselou zeleninou apod.