Plněný smažený Hermelín
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Hermelíny
- čerstvé žampiony
- hrst drcených vlašských ořechů
- 1 cibule
- petrželka
- olej
- Na obalení:
- vejce
- hl. mouka
- strouhanka
- Omáčka:
- smetana ke šlehání
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- (vydlabané vnitřky Hermelínů)
Postup Plněný smažený Hermelín
Postup přípravy receptu
-
Na malém množství oleje zpěníme cibuli a přidáme nakrájené žampiony, které krátce podusíme, pak je zasypeme ořechy a orestujeme. Osolíme, opepříme a dáme petrželku. Necháme vychladnout.
Hermelíny rozpůlíme a vydlabeme tak, aby vznikla lodička a naplníme směsí. Obalíme v trojobalu a osmažíme.
Omáčka: Na oleji orestujeme cibuli, přidáme vydlabané vnitřky Hermelínů, zalijeme smetanou a povaříme, až omáčka zhoustne. Osolíme mírně, opepříme a přidáme česnek.
Osmažené Hermelíny polijeme omáčkou a podáváme s bramborem.