Plněné tortilla placky

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 hrsti nasekaného koriandru
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vymačkané limetkové šťávy
1/2 limetky na ozdobení - na krájené na tenké plátky
1 větší rajče
1/2 červené cibule
Salsa:
1 červená cibule
1 velké rajče
2 avokáda
3 stroužky česneku
1 lžička limetkové šťávy
1 lžička uzené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Z koriandru, limetkové šťávy a oleje vytvoříme marinádu. Rozmrazíme krevety ve studené vodě, poté je vložíme do marinády alespoň na hodinu.

  2. Mezitím můžeme připravit salsu. Nastrouhaný česnek smícháme s cherry rajčátky nakrájenými na drobné kostičky, nadrobno nasekanou cibulkou a namačkaným vypeckovaným avokádem spolu s limetkovou šťávou a uzenou paprikou.

  3. Na oleji z marinády osmažíme krevety do zlatova. Kuřecí tortilly jsem z obou stran pomazala vodou a v předehřáté troubě rychle na pečícím papíře z obou stran opekla, aby změkly.

  4. Placky naplníme krevetami, přidáme salsu, nakrájené rajče, ozdobíme limetkou a na půlkolečka nakrájenou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!