Plněné ořechové rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
38 dkg hladké mouky
25 dkg másla
10 dkg moučkového cukru
10 dkg vlašských ořechů
1 vanilkový cukr
1 žloutek
citronová kůra
Na potření:
Nutella
Na ozdobení:
50 g čokolády na vaření
5 g tuku

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme moučkový cukr, vanilkový cukr, povolené máslo (Heru) a šleháme do pěny, do které vešleháme žloutek. Dále nasypeme nastrouhané ořechy, citronovou kůru a ještě prošleháme. Nakonec nasypeme mouku a vařečkou vymícháme těsto, které až nakonec dohotovíme rukama. Těsto necháme odpočinout asi půl hodiny v chladnu. Formičky na rohlíčky vymažeme tukem a naplníme celé rovně, protože nevyběhnou.

  2. Dáme je péci do vyhřáté trouby na 160°C asi na 25 minut. dokud lehce nezrůžoví a necháme je trochu vychladnout. Potom lehce klepneme formičkou a rohlíček vypadne lehce sám. Rohlíčky necháme vychladnout a slepíme je Nutellou. Kdo chce, slepí je máslovým krémem. Můžete udělat i jiné tvary formiček. Těsto je vynikající a dobře se vyklápí.

  3. Druhý den si v mikrovlnné troubě nebo na páře rozehřejeme čokoládu na vaření s tukem, promícháme, smočíme v ní konce rohlíčků a necháme v chladnu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!