Bezlepková rychlá pizza

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 kelímek dobrého pomazánkového másla
1 kelímek od másla bezlepkové mouky
1 KL soli
1 PL olivového oleje
olivový olej na vymazání pečícího papíru
6 PL rajského protlaku
koření na pizzu
4 nožky tenkých klobásek (klobásové nitě)
1 sáček Mozarelly

Postup přípravy receptu

  1. V míse a nebo na vále vypracujeme nelepivé vláčné těsto.

  2. Plech na pizzu vyložíme pečícím papírem, který pořádně potřeme olivový olejem.

  3. Troubu nahřejeme na 180´C (použila jsem horkovzduch s grilem a spodním pečením).

  4. Těsto rozprostřeme na pizzový plech a pomocí malého válečku a mikrotenového sáčku rozválíme po celé ploše.

  5. Potřeme pořádně protlakem a posypeme kořením. Klobásky nakrájíme na malé špalíčky a rovnoměrně rozsypeme na těsto. Nakonec nastrouháme mozarellu a posypeme celou pizzu.

  6. Pečeme cca 20 minut, do zezlátnutí jejího povrchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!