Plněné kuřecí karbanátky (bez tuku)
Recepty, Drůbeží masoPostup Plněné kuřecí karbanátky (bez tuku)
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme vejce natvrdo, okurky rozkrojíme na poloviny.
Šumavské kuřecí maso je mleté a ochucené, není třeba ho nijak dochucovat ani upravovat. Mokrýma rukama (aby se maso nelepilo) rozdělíme maso na 8 porcí. Do masa pak opět mokrýma rukama zabalíme na porci ½ vajíčka a ½ okurky.
Kukuřičné lupínky vložíme do igelitového sáčku a válečkem rozdrtíme. Maso obalíme v rozdrcených lupíncích.
Na rošt z trouby rozprostřeme pečící papír, a na něj položíme karbanátky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC cca 15-20 minut, až karbanátky zezlátnou. Servírujeme s brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.