Plněná šlehaná omeleta
Recepty, PředkrmySuroviny
- 2 vejce
- 3 PL ricotty (lučiny, mascarpone, cottage)
- 2 pl posekané pažitky
- 2 PL smetany
- 2 plátky uzeného sýra
- trochu pršutu nebo jakékoliv sušené či normální šunky
- parmazán
- máslo
- sůl
- pepř
Postup Plněná šlehaná omeleta
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vymícháme se smetanou, solí a pepřem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do žloutků. Ricottu vymícháme dohladka s pažitkou a osolíme.
Na pánvi rozpustíme máslo a vlijeme na ni vaječnou směs a necháme ji cca 5 min. pozvolna opékat, dokud nebude i na povrchu ztuhlá. Poklademe sýrem a pršutem (šunkou), potřeme ricottovou směsí a posypeme parmazánem. Omeletu opatrně přeložíme na půl a ještě necháme prohřát. Omeleta je velmi nadýchaná a lehoučká. Hotovou posypeme ještě parmazánem a podáváme se zeleninovým salátem nebo pečivem.