Plněná sekaná Stenly
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg jemné ochucené sekané
- 20 dkg česnekové slaniny
- 4 lusky sterilované kapie
- kousek trampského cigára
- 4 vejce
- kousek pórku
- olej
- sůl
- pepř
- 1 cibulka najemno
- libeček
- hladkolistá petrželka
- trocha hořčice
Postup Plněná sekaná Stenly
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme cibulku, pak přidáme nakrájené cigáro, nakrájený pórek. Na trochu udušenou směs rozklepneme vejce, osolíme a opepříme.
Formu na biskupský chlebíček vyložíme slaninou,rozetřeme polovinou sekané a na ni položíme na proužky papriku. Na papriku dáme vaječnou směs a posypeme bylinkami.
Nahoru rozetřeme druhou polovinu sekané. Potřeme hořčicí a přikryjeme slaninou. Dáme do rozehřáté trouby 230°C péct cca 3/4 hodiny.