Plněná krkovice na jehle

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 1 kg libové vepřové krkovice bez kosti
150 g sýru Niva
200 g čerstvých žampionů
150 g anglické slaniny nebo Váhalovy...
3 stroužky česneku
sůl
kmín
mletý pepř
mletá paprika
4-5 lžic oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do zhruba kilogramového kusu libové krkovice bez kosti uděláme několik hlubokých zářezů (nedokrojit na plátky!). V oleji rozmícháme koření dle chuti: drcený kmín, pepř, papriku a cca lžičku soli (pozor na slanost Nivy a slaniny). Ochuceným olejem potřeme krkovičku i v zářezech, poklademe plátky česneku a necháme alespoň dvě hodiny, nebo přes noc, odležet v chladnu.

  2. Poté do zářezů vtlačíme pokrájenou Nivu, slaninu a pár plátků žampionů. Do středu krkovice zabodneme grilovací jehlici nebo špejli s hrotem. Zbylými žampiony obložíme krkovici, přidáme trošku vody, zapékací mísu zaklopíme poklicí nebo alobalem a zhruba 70-80 minut pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů.

  3. Poté odklopíme a dopečeme do barvy za občasného přelití výpekem a případného podlití.

  4. Krkovici podáváme s bramborovou přílohou, přeléváme výborným výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!