Filé na šalvěji s pestem a penne rigate
Recepty, RybySuroviny
- tresčí filé (balení 4x100 g;mražené kostky)
- 70 g másla
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 2 snítky šalvěje
- lžička koření na ryby nebo Podravky
- 400 g Penne rigate
- 1 lžíce olivového oleje
- několik listů bazalky
- Pesto:
- 200 g čerstvé bazalkové natě (bez dřevnatících stonků)
- hrst petrželové natě
- 1 balíček (20 g) piniových semínek nebo strouhané oříšky
- 3 oloupané stroužky česneku
- několik lžic panenského olivového oleje
- šťáva z citrónu (asi 2 lžíce)
- 50 g strouhaného Parmazánu (nebo ovčího sýra nebo i balkánského sýra)
- 3-4 rajčata
- 1 Mozarella
- několik lžic olivového oleje
Postup Filé na šalvěji s pestem a penne rigate
Postup přípravy receptu
-
Pesto: Všechny ingredience dáme do shopperu nebo jiného mixéru a rozmixujeme za opatrného přilévání olivového oleje. Jedna z nejlepších světových studených omáček.
Kostky filé obalíme ze všech stran v hladké mouce, vložíme do pánve na rozpálené máslo, okořeníme proložíme šalvějovými snítkami, necháme opékat do růžova z obou stran (8-10 minut z každé a je filé hotové).
Mezitím uvaříme penne rigate podle návodu na obalu v osolené vodě se dvěma lžícemi oleje.
Na talíře položíme plátky rajčat střídavě s plátky mozarelly, přelité lžičkou olivového oleje, penne, na ně maso a jako top po straně pestao. Vše zasypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme lístky bazalky.