Filé na šalvěji s pestem a penne rigate

Recepty, Ryby

Suroviny

tresčí filé (balení 4x100 g;mražené kostky)
70 g másla
2-3 lžíce hladké mouky
2 snítky šalvěje
lžička koření na ryby nebo Podravky
400 g Penne rigate
1 lžíce olivového oleje
několik listů bazalky
Pesto:
200 g čerstvé bazalkové natě (bez dřevnatících stonků)
hrst petrželové natě
1 balíček (20 g) piniových semínek nebo strouhané oříšky
3 oloupané stroužky česneku
několik lžic panenského olivového oleje
šťáva z citrónu (asi 2 lžíce)
50 g strouhaného Parmazánu (nebo ovčího sýra nebo i balkánského sýra)
3-4 rajčata
1 Mozarella
několik lžic olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Pesto: Všechny ingredience dáme do shopperu nebo jiného mixéru a rozmixujeme za opatrného přilévání olivového oleje. Jedna z nejlepších světových studených omáček.

  2. Kostky filé obalíme ze všech stran v hladké mouce, vložíme do pánve na rozpálené máslo, okořeníme proložíme šalvějovými snítkami, necháme opékat do růžova z obou stran (8-10 minut z každé a je filé hotové).

  3. Mezitím uvaříme penne rigate podle návodu na obalu v osolené vodě se dvěma lžícemi oleje.

  4. Na talíře položíme plátky rajčat střídavě s plátky mozarelly, přelité lžičkou olivového oleje, penne, na ně maso a jako top po straně pestao. Vše zasypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!