Platýz oceánologa Piccarda
Recepty, RybySuroviny
- 1 platýz
- 50 g anglické slaniny
- pár lžic Dionské hořčice(nebo Kremžské)
- hlíva ústřičná(nebo jiné houby)
- 50 ml sladké smetany 30-33%
- 1 limetka(nebo citron)
- hrst pažitky(nebo petrželky)
- trochu bazalky
- sůl
- malinko oleje
Postup Platýz oceánologa Piccarda
Postup přípravy receptu
-
Rybu si očistíme, kůži stáhneme od naříznutí ocasu po celé rybě, jde to dobře, nařežeme na filátka, umyjeme, osušíme, osolíme a dáme do vytřeného pekáčku olejem a naskládanou anglickou slaninou, pokapeme celou rybu limetkou, nebo citronem a necháme 30 minut odpočívat.
Pak natřeme filátka hořčicí, pod ně nalijeme smetanu, a posypeme nasekanou pažitkou, nebo petrželkou a nakrájenou bazalkou a hlívou.
Dáme na 30-40 minut (podle velikosti platýze) péct do vyhřáté trouby.