Platýz oceánologa Piccarda

Recepty, Ryby

Suroviny

1 platýz
50 g anglické slaniny
pár lžic Dionské hořčice(nebo Kremžské)
hlíva ústřičná(nebo jiné houby)
50 ml sladké smetany 30-33%
1 limetka(nebo citron)
hrst pažitky(nebo petrželky)
trochu bazalky
sůl
malinko oleje

Postup přípravy receptu

  1. Rybu si očistíme, kůži stáhneme od naříznutí ocasu po celé rybě, jde to dobře, nařežeme na filátka, umyjeme, osušíme, osolíme a dáme do vytřeného pekáčku olejem a naskládanou anglickou slaninou, pokapeme celou rybu limetkou, nebo citronem a necháme 30 minut odpočívat.

  2. Pak natřeme filátka hořčicí, pod ně nalijeme smetanu, a posypeme nasekanou pažitkou, nebo petrželkou a nakrájenou bazalkou a hlívou.

  3. Dáme na 30-40 minut (podle velikosti platýze) péct do vyhřáté trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!