Pivní rohlíky plněné mletým masem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
250 ml světlého piva
125 ml oleje
30 g droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli
mléko na pomazání
kmín
sezam
hrubá sůl
----
cca 400 g mletého masa ochuceného podle vašich zvyklostí

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného piva, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mouky prosijeme do mísy, přidáme sůl, olej a kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři stejné díly. Každý vyválíme do kruhu a rozdělíme na osm trojůhelníků. Na každý dílek dáme na širší část kopeček masa a zamotáme.

  3. Rohlíky ukládáme na plech s pečícím papírem a necháme asi 10 minut kynout. Potřeme mlékem, a posypeme vybranou surovinou. Pečeme na 190-200 stupních dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!