Pivní rohlíky plněné mletým masem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 300 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 250 ml světlého piva
- 125 ml oleje
- 30 g droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- mléko na pomazání
- kmín
- sezam
- hrubá sůl
- ----
- cca 400 g mletého masa ochuceného podle vašich zvyklostí
Postup Pivní rohlíky plněné mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného piva, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mouky prosijeme do mísy, přidáme sůl, olej a kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři stejné díly. Každý vyválíme do kruhu a rozdělíme na osm trojůhelníků. Na každý dílek dáme na širší část kopeček masa a zamotáme.
Rohlíky ukládáme na plech s pečícím papírem a necháme asi 10 minut kynout. Potřeme mlékem, a posypeme vybranou surovinou. Pečeme na 190-200 stupních dozlatova.