Pivní karbanátky v těstíčku

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mleté maso mix (vepřové + hovězí)
1 vejce
1 střední mrkev strouhaná na jemno
1 menší cibule krájená na jemno
50 ml piva
150 g sýr Niva
špetka koření do mletých mas
pepř
bazalka nebo petrželka
sůl opatrně
pro pikantnost chilli podle chuti
strouhanka na zahuštění podle potřeby
hladká mouka na obalení
olej na smažení
těstíčko:
1 vejce
100 ml světlého piva
2 lžíce hladké mouky
1,5 lžíce solamylu
bylinky:
petrželka
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme se všemi ingrediencemi, dochutíme a necháme chvíli uležet.

  2. Mezitím prošleháme vejce s pivem, moukou a solamylem v polotuhé těstíčko.

  3. Z masa uděláme menší karbanátky, které obalíme lehce v mouce a těstíčku.

  4. Smažíme pozvolna z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!