Pistáciový tunel s mandarinkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 4 lžíce pískového cukru
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3-4 lžíce velmi tmavého kakaa
- 2 lžíce vody
- Náplň:
- 1 pistáciový pudink uvařený dle návodu
- 4 pistáciové termixy
- 1 želé ztužovač za studena
- 1 mandarinkový kompot
- Krém:
- 1 smetana na šlehání
- 2 dcl Müllermilch Pistáciovo-Kokosový
- 1 kokosový pudink za studena
- 1 ztužovač šlehačky
- Zdobení:
- kousek pistáciové čokolády Orion (prodává se 300 gramová)
Postup Pistáciový tunel s mandarinkami
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel).
Náplň: Uvařený a za občasného míchání vychladlý pudink smícháme s pistáciovými termixy a se želé ztužovačem, připraveným dle návodu. Polovinu náplně vlijeme na těsto v srnčím hřbetu, poklademe okapanými mandarinkami a zalijeme zbytkem nápně (s náplní pracujeme okamžitě a rychle). Tuto náplň pak přiklopíme zbytkem těsta, který nám přikryje vrch srnčího hřbetu. Dáme vychladit (nejméně na tři hodiny) do lednice. Po vychladnutí tunel z formy vyklopíme na tác a ozdobíme krémem.
Krém: Smícháme smetanu s ochuceným mlékem, začneme šlehat šlehačem a postupně vsypeme ztužovač šlehačky a kokosový pudinkový prášek za studena. Vyšleháme krém a tím tunel ozdobíme zdobítkem. Nakonec posypeme celý tunel hrubě nastrouhanou pistáciovou čokoládou.