Pistáciové vánoční strojkové cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

250 gramů hladké mouky
100 -120 gramů cukr moučka
200 gramů másla
2 balení pudinkového pistáciového prášku
1 vejce a 1 žloutek
marmeláda
čokoládová poleva
kandované ovoce anebo pistáciové oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Prosejeme hladkou mouku, přidáme do ní prosátý moučkový cukr, oba sáčky pistáciového pudinku.

  2. K těmto sypkým surovinám přidáme změklé máslo, 1 celé vejce a 1 žloutek.

  3. Těsto vypracujeme. Zabalíme do potravinové fólie a uložíme v chladnu, v ledničce zhruba tak na 2-3 hodiny

  4. Těsto po částech dáváme do strojku a vytlačujeme různé tvary.

  5. Na plech vyložený pečicím papírem klademe v dostatečné vzdálenosti (těsto zvětší objem) jednotlivé kousky cukroví.

  6. V předehřáté troubě pečeme při mírné teplotě mezi 170-180 st. asi tak 8 minut. Nemělo by zhnědnout, zčervenat, mělo by si udržet svoji zelenou barvu.

  7. Cukroví bychom měli nechat několik dní odležet. Slepuje se marmeládou - není podmínkou slepovat, zaujme a bude chutnat i tak, dá se různě zdobit polevou apod. Výborně chutná zdobené kandovaným ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!